İşe Alım Süreçlerinde Aydınlatma Metni

GÜMÜŞDOĞA İŞE ALIM SÜREÇLERİNDE
ÇALIŞAN ADAYI İÇİN AYDINLATMA METNİ

Bu aydınlatma metni 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuat kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla tarafından hazırlanmıştır. (Veri Sorumlusu işbu Aydınlatma Metni kapsamında “Firma veya Gümüşdoğa” olarak anılacaktır.)

Kişisel verileriniz, otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle, Firmanın bağlı birimleri, tarafından sözlü, yazılı ya da elektronik olarak toplanabilecektir. Kişisel verileriniz, Firma ile ilişkiniz devam ettiği müddetçe oluşturularak ve güncellenerek işlenebilecek ve hem dijital hem de fiziki ortamda muhafaza altında tutulabilecektir. Kişisel verileriniz, aşağıda ikinci maddede yer alan amaçlar doğrultusunda ve 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir. Kişisel Verileriniz yasal yükümlülükler gereği veya firma iş ve işlemlerinde daha uygun bir hizmet verebilmek amacıyla güvenli bir şekilde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun bir şekilde işlenmektedir.

 

Bu kapsamda kişisel veri olarak tabloda yer alan veriler toplanmaktadır:

İletişim Verisi: Kişiye ulaşmak için kullanılabilecek veri grubudur (Telefon, adres, e- posta).

Kimlik Verisi: Kişi kimliğine dair bilgilerin bulunduğu veri grubudur (Ad, soyad, doğum tarihi, doğum yeri, cinsiyet, tc kimlik numarası, medeni hali).

Mesleki Deneyim: Kişiye ait mesleki deneyimlerinin bulunduğu veri grubudur (Yabancı dil bilgisi, bilgisayar bilgisi, kullandığı teknik cihaz bilgisi, iş tecrübesi bilgisi, kurs/setifikasyon bilgisi).

Diğer Bilgiler: Askerlik verisi ve aile bilgisinin bulunduğu veri grubudur.

 

Toplanan kişisel verileriniz;

 

Aşağıda yer alan amaçlar doğrultusunda ve 6698 sayılı Kanun’un 5. maddesi 1. fıkrası kapsamında açık rıza şartının sağlanması veya 5. maddenin 2. fıkrası  uyarınca  “c ve f” bendlerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

 

Firmamız bünyesinde çalışmak isteyen çalışan adaylarının işe alım ve başvuru süreçlerinin yürütülmesi ve işe alım sürecinde edinilen bilgilere göre iş birimlerine yerleştirilebilmesi, başta 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu olmak üzere ilgili tüm kanunlardan ve ikincil düzenlemelerden doğan/doğabilecek yasal ve düzenleyici gereksinimlerin yerine getirilmesi ve bu kapsamda gerekli tedbirlerin alınabilmesi, kariyer geliştirme aktivitelerinin yerine getirilmesi ve veri güvenliği kapsamında, sistem ve uygulamalar için gerekli tüm teknik ve idari tedbirlerin alınması amaçlarıyla, 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dâhilinde işlenecektir.

 

KVKK ve ilgili mevzuat uyarınca uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirlerin alınmasını sağlayarak, Kişisel Veri/Kişisel Verilerinizi yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda; ilgili diğer mevzuat hükümlerinin izin verdiği kişi, kurum ve/veya kuruluşlar ile KVK Kanunu’nun 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde aktarılabilecektir.

 

Kişisel verileriniz, amaçla sınırlılık ilkesinin bir gereği olarak işbu Aydınlatma Metninde açıklanan amaçların yerine getirilmesi ve her halükârda Firma uygulamaları ve ticari yaşamın teamülleri uyarınca işlenmesini gerektiren süre ile sınırlı olarak işlenmekte, sürelerin dolmasının ardından silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir.

 

İlgili Kişinin Hakları ve Bu Haklarını Kullanması

İlgili kişi olarak, Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” göre “Akyol Merkez No:240/A Milas/MUĞLA” adresine yazılı olarak veya info@gumusdoga.com.tr e-posta adresine elektronik ortamdan iletmek suretiyle sayılan haklarını kullanabilecektir. Bu konuda daha kapsamlı düzenleme “Kişisel Veri Başvuru ve Yanıt Prosedürü’nde yapılmıştır.

logo-gumusdoga
İşleme Paketleme Tesisleri

Güllük İşleme ve Paketleme : Güllük Bucak Merkezi Mah. Kocakışla Merkez Milas – MUĞLA
Milas Selimiye Şube (Füme) : Kızılcakuyu Mah. Merkez Sok. No:101/A Merkez Milas – MUĞLA
Elazığ Şube : Bezirgan Sok. No:8/1 Değirmenbaşı Keban – ELAZIĞ
Mersin İşleme ve Paketleme Tesisi : Atık Mah. Çayır Sokak No:211 /A Silifke – MERSİN

İletişim

Merkez Ofis : Akyol Mahallesi Merkez Sokak No:240/A Milas – MUĞLA
Telefon: +90 252 536 62 29
Faks: 0252 536 6002
E-posta: info@gumusdoga.com.tr

© Tüm Hakları Saklıdır – 2021